Книга рецептів

Кабачкові пиріжки: справжній тренд осіннього меню

14:28 — 18 вересня 2022 eye 667

З кабачків можна готувати безліч вишуканих оригінальних страв — зокрема лазанью і бризолі. Кабачкові пиріжки, за словами кулінарки Тетяни Петришиної, виходять дуже смачними, а готувати їх відносно швидко. Такі пиріжки можна робити не лише з фаршем, а й з грибною начинкою, курячим філе.

Інгредієнти:

Начинка:

Приготування:

Спочатку готуємо начинку: цибулю нарізати, моркву натерти на середній терці, злегка обсмажити, додати фарш, сіль, перець, приправи до смаку, тушкувати до готовності, вкінці додати гірчицю. В готову начинку додати нарізану зелену цибулю/зелень.

Кабачок натерти на грубій тертці, посолити та залишити на 5−10 хвилин, після чого віджати руками зайвий сік. Додати натерту моркву на середній тертці, цибулю натерту, додати яйце, борошно з розпушувачем, перець, сіль, зелень.

Смажити на розігрітій сковороді з невеликою кількістю олії на маленькому вогні. Викладаємо ложкою та розрівнюємо, формуємо круглу паляничку потрібного діаметру (більші — по 3 ст. л., менші — по 2 ст.л.). Смажити під кришкою до золотистого кольору. Тоді на один бік викладаємо фарш, прикриваємо іншою стороною. Смажити ще 1−2 хв з кожного боку під кришкою. За бажання можна додати тертий сир в начинку, посипати поверх фаршу.

Читайте також: Дуже смачно з рибними стравами: рецепт кабачкової ікри від Володимира Ярославського