Цьогоріч грибів у лісі чимало, то ж кмітливі господині шукають рецепти консервації, аби смакувати ними й взимку, і навесні. Олена Гладуш з Вінниці влаштувала тихе полювання на опеньки, з яких готує ікру. Зізнається — смакота така, що всі у захваті! Крім того, це ідеальна начинка до вареників і млинців. Спробуйте і ви.
Інгредієнти:
Приготування:
Опеньки перебрати, помити, відкинути на друшляк. До 200 мл води додати 10 г солі, лимонну кислоту, закип'ятити, вкинути гриби, зварити до готовності (мають осісти на дно).
Відкинути на друшляк, промити холодною водою. Перемолоти на м'ясорубці. До грибів влити олію. Суху гірчицю розвести з оцтом, додати до грибів, посолити до смаку, поперчити. Перемішати, викласти в сухі банки. Стерилізувати пів літрові банки 45 хв, закрутити металевими кришками, перевернути догори дном.
Раніше «ФАКТИ» пояснювали, як правильно сушити білі гриби.
Читайте також: «Салат з печериць та перцю на зиму»: чудово смакуватиме як гарнір