Дизайнерка з Вінниці Світлана Теренчук — веганка з багаторічним стажем. Жінка не вживає молочні продукти, м'ясо, рибу, яйця. Втім, це не заважає їй готувати смачні, ситні та оригінальні страви, наприклад, рожевий хліб. З «ФАКТАМИ» пані Світлана поділилась рецептом улюбленого пирога.
Інгредієнти
2 груші
1 апельсин
1 склянка води
0.5 склянки олії (можна додати для аромату олію з мигдалю)
2 склянки борошна
1 склянка цукру
0.5 склянки кокосової стружки (або горіхів)
1 ст. ложка меленої кориці
розпушувач
Приготування:
В посудину влити воду, олію, додати цукор, сік одного апельсину. Поставити на вогонь прогріватися, постійно помішуючи, щоб цукор розтанув. Не доводити до кипіння. Зняти з вогню, додати цедру апельсина, розпушувач, кокосову стружку. Поступово всипати борошно. Тісто має бути густим.
Змастити форму олією, вилити в неї тісто.
Нарізати груші довгими тонкими дольками, викласти зверху на тісто. Посипати груші корицею.
Випікати приблизно 40 хв при температурі 180 градусів.
Нагадаємо рецепт торту, який готується дуже швидко і без випічки