Фудблогерка Людмила Борщ часто публікує рецепти страв, на приготування яких не потрібно багато сил та часу, а результат виходить чудовий.
У своєму недавньому відео блогерка запропонувала варіант вечері нашвидкуруч — з курки та рису. У рецепті і м'ясо, і рис готуються одночасно.
«У цьому головна перевага цієї страви. Просто обожнюю готувати її на вечерю чи обід, нічого складного, а смак завжди просто приголомшливий. Таку страву можна подати навіть на святковий стіл, як гарячу страву», — зазначає Людмила, додаючи, що всі залишаються завжди ситі та задоволені.
Для приготування страви блогерка запропонувала взяти 6 курячих стегон, 2 цибулини, одну моркву, 1,5 склянки рису та 3 склянки води. Також знадобляться такі спеції — сушений часник, мелений перець, куркума, паприка, італійські трави, сіль.
Спочатку блогерка пропонує замаринувати курячі стегна. Для цього їх потрібно скласти у миску, посолити, пересипати спеціями, полити олією і перемішати. Миску накрити харчовою плівкою й залишити стегна на 15−20 хвилин.
У цей час підготувати інші інгредієнти — дрібно порізати цибулю та моркву. Їх обсмажити 3−4 хвилини на повільному вогні.
Потім до золотистої скоринки обсмажити м'ясо.
Рис для страви добре промити під проточною водою.
У форму на дно викласти рис, потім овочі, залити водою, перемішати. Зверху покласти м'ясо. Форму відправити у духовку. Запікати при 200 градусах приблизно 50−55 хвилин.
Нагадаємо, кулінарка Ліза Глинська розповіла, як приготувати ніжні котлетки без борошна, які сподобаються і дорослим, і дітям.