Книга рецептів

«Головне — не з’їсти до зими»: готуємо ароматний паштет із грибів

22:30 — 14 жовтня 2022 eye 9986

Як розповідає у Фейсбуці кулінарка та кондитерка Алла Желізняк, яка раніше ділилася рецептом кабачкової ікри, для приготування паштету можна використовувати і опеньки. З них їй найбільше подобається ця страва.

Інгредієнти:

Приготування:

Гриби відварити та скинути на дуршлаг, щоб добре стекла вода, періодично мішати. Потім змолоти на м’ясорубці. Змелені тушкувати. Помішувати, щоб не пристали до дна.

В окрему каструлю помістити змелені перці, томати, гострий перець і виварити до густого стану. Додати томатну пасту. Ще в одній каструлі тушкувати цибулю. Додати натерту моркву. Тушкувати до максимально випареної рідини. Все змішати, роздушити часник, додати спеції. Ще тушкувати хвилин 20 і також помішувати. Розкласти в стерильні банки. Хвилин на 40 в духовку при 180 градусах для стерилізації. Закрити стерильними кришками.

Перевернути догори та укутати в теплу ковдру. Через днів 2−3 паштет готовий до споживання.

Нагадаємо про простий і дуже бюджетний рецепт ікри з маслюків на зиму.