Книга рецептів

«Смакота української кухні»: готуємо ліниві голубці

20:15 — 22 жовтня 2022 eye 8169

Голубці, за словами кулінарки Олени Слухай, це смакота української кухні. А ліниві голубці готувати легко та швидко, на смак вони виходять соковиті та ніжні.

Інгредієнти:

Приготування:

Відварити рис до напівготовності. Посмажити цибулю та моркву. Порізати кубиками капусту та залити окропом на 10 хвилин, потім гарно віджати.

Коли всі інгредієнти охолонуть, потрібно змішати фарш, яйце, моркву з цибулею, капусту, сіль, перець.

Ліпимо голубці у формі довгеньких котлет. Залити окропом 3 ст. ложки сметани, додати 3 ст. ложки томатного соусу. Після чого поливаємо наші голубці і в цьому соусі тушимо в духовці при температурі 180° градусів 50−60 хв. В процесі готування декілька раз поливаємо соусом.

Раніше «ФАКТИ» публікували рецепт приготування долми по-ямпільськи.