Актриса, зірка серіалу «Одного разу під Полтавою» Ганна Саліванчук, яка раніше поділилася рецептом м'ясних коржиків на листковому бездріжжовому тісті, розповіла, як вона готує відкритий пиріг — кіш.
На своїй сторінці у соцмережах вона надала докладний рецепт. Для начинки пирога Анна взяла індичку та печериці.
Інгредієнти
- Пшеничне борошно — 250 г;
- Індичка — 400 г;
- Печериці — 400 г;
- Вершкове масло — 120 г;
- Яйця — 4 шт.;
- Сир твердий — 200 г;
- Вершки — 200 мл;
- Холодна вода — 3 ст.л.;
- Помідор;
- Мускатний горіх мелений — ¼ ч. л.;
- Сіль;
- Перець чорний мелений за смаком;
- Зелень за смаком.
Для цього пирога акторка готувала пісочне тісто. Холодне вершкове масло розтирається з борошном. Додається яйце та холодна вода, трохи солі. Тісто замішується та скатується в кулю, витримується 30 хвилин у холодильнику.
Індичка та гриби для начинки нарізаються невеликими кубиками та трохи обсмажуються. На цьому етапі додаються сіль та перець.
Охолоджене тісто розминається та викладається у змащену форму так, щоб були бортики. Тісто проколюють виделкою та підсушують 15 хвилин у духовці (температура 190°С).
Для заливки яйця добре збивають вінчиком, додають вершки, мускатний горіх, перець, натертий заздалегідь сир та сіль. Суміш ретельно перемішується.
У форму з тістом спочатку викладають гриби з індичкою, потім заливають яєчно-сирною сумішшю, а зверху викладають нарізаний помідор.
Пиріг випікається 30 хвилин при температурі 190 °C.
За бажання готовий кіш прикрашають зеленню.
Раніше акторка запропонувала своїм фоловерам приготувати салат з телятиною, авокадо та кунжутом з медово-гірчичним соусом.
Фото — скріншот