Кулінарка Надія Бурлачук користується цим цікавим варіантом соління сала вже багато років. Таке сало любить її чоловік, який часто бере страву з собою у відрядження.
Інгредієнти:
Сало
Вода — 1 л
Сіль — 1 стакан (250 мл)
Лавровий лист — 3−4 шт.
Перець горошок — 6−8 горошин
Цибуля — 1 шт.
Для обтирання — часник, мелений чорний перець, паприка
Приготування
Сало помити, порізати на порційні шматки, скласти в каструлю не дуже щільно. У воду додаємо все за рецептом і кип'ятимо хвилин 5. Заливаємо киплячим маринадом сало і ставимо під гніт, щоб воно було покрите рідиною. Залишити так для засолювання при кімнатній температурі на три/чотири доби. Коли пройде час, витягнути з розсолу, витерти насухо, натерти пропущеним через прес часником і обваляти в чорному перці, паприці чи приправі до сала. Завернути кожен шматок в харчову плівку та покласти в морозилку.
А як приготувати з сала паштет — ситну українську закуску, яка стане трендовою у вашому меню, розповіла вінницька кулінарка Світлана Ярова.