Книга рецептів

Маринований солодкий перець: приготуйте пікантну закуску для святкового столу

22:30 — 8 листопада 2022 eye 1517

Готується страва з цілком доступних інгредієнтів, через добу можна вже знімати пробу. За словами фудблогерки Марини Гармаш, яка раніше радила зробити сир з кефіру, для зими цей перець можна заморозити в порційних невеличких контейнерах, чи простерилізувати в банках.

Інгредієнти:

Маринад:

Приготування:

Перець очистіть від насіння, наріжте на частини. Бланшируйте 2 — 3 хвилини в несолоній воді. Відкиньте на друшляк. Наріжте зелень, подрібніть часник. Приготуйте маринад. Воду доведіть до кипіння, додайте сіль, цукор, спеції та олію. Проваріть 2 хвилини, додайте оцет. Зніміть з плити, дайте охолонути. В контейнер перекладіть перець, разом з зеленню та часником. Залийте холодним маринадом. Зверху поставте гніт, залиште при кімнатній температурі. Через добу гніт приберіть, поставте в холодильник. Чим довше стоїть, тим смачніше.

Нагадаємо рецепт заготовки калини на зиму за рекомендацією пані Марини.