В умовах безперервного блекауту, коли не завжди є можливість навіть запастися водою, українки осягають науку організації сімейних сніданків (обідів, вечерь), які не потрібно готувати.
Тому так важливо, щоб усі продукти з перерахованого нижче списку були під рукою, закликає нутриціолог Тетяна Лакуста.
За її словами, жирами вас забезпечать оливки, маслини, горіхи, насіння, бринза, фета, сир, масло, печінка тріски, сало, кокос шматочками або ж його стружка, арахісова або інші горіхові пасти.
Джерелом білків стануть тофу/соєве м'ясо, квасоля, сочевиця консервована, сушене м'ясо, сушена риба (промислово), печінкові паштети, м'ясні паштети, кисломолочні сири, сухе молоко, хумус.
Вуглеводи. Тут стануть у нагоді хліб, хлібці, гречка коричнева, кус-кус, рисова локшина, піта, лаваш, вівсянка швидкого приготування, сухі сніданки, сублімовані каші, сублімовані супи з нуту, сочевиці, грибів.
Не обійтися і без вітамінів — овочів та фруктів, придатних до вживання без теплової обробки, тому при нагоді придбайте моркву, капусту (можна і квашену), солоні огірки, кабачкову ікру, консервований горошок, пасти. Не зайвими будуть також фрукти — яблука, груші, банани та апельсини (їх можна довго зберігати без холодильника).
А настрій домашнім піднімуть мед, варення, згущене молоко, шоколад і сухофрукти.
Нагадаємо, раніше нутриціолог Алла Пархоменко розповіла, запаси яких продуктів варто зробити перед зимою, щоби не викидати зайві гроші.