Рецептів рогаликів безліч, навіть є рогалики на гарбузовому тісті. У цьому рецепті можна використовувати будь-яку начинку: мак, варене згущене молоко, густе варення, джем, шматочки сухофруктів. Кулінарка Оксана Пліска використовує посічені волоські горіхи із варенням з пелюсток троянди. Або ж можете взагалі готувати рогалики і без начинки, й вийде теж дуже смачно.
Інгредієнти:
- 200 г пшеничного борошна
- 200 г кукурудзяного борошна
- 1 пакетик сухих дріжджів (7 г)
- 200 г вершкового масла (жирність не менше 82%)
- 150 г сметани (жирність не менше 20%)
- 1 жовток
- 1 ст.л. цукрової пудри
- Цукрова пудра для обсипки готових рогаликів
Приготування:
Змішати два види борошна, дрібку солі, цукрову пудру. Розім'яти суміш із маслом до стану крупки. У сметану всипати дріжджі і жовток. Об’єднати дві суміші і замісити тісто, розділити на 4 рівні частини і залишити у прохолодному місці на 1 годину.
Кожну частину тіста розкачати у круг (товщина до 3 мм), поділити на 12 трикутників, на кожен викласти ½ ч.л. начинки і сформувати рогалики. Випікати при 180 °C хвилин 25 до легкого рум'янцю.
Нагадаємо рецепт надзвичайно смачних галицьких рогаликів.