Книга рецептів

Справжя насолода для ранкових чаювань: готуємо пляцок «Досконалість»

22:30 — 15 листопада 2022 eye 7701

«На приготування цього пляцка йде не дуже багато часу, головне — дати йому добре настоятися, щоб медові коржі просочились кремом. І тоді випічка буде особливо ніжна та ароматна», — пише фудблогерка Наталія Геряк, яка раніше ділилася рецептом шпинатного хліба.

Інгредієнти:

Тісто:

Начинка:

Крем:

Ще потрібно за смаком повидло (сливове або смородинове).

Приготування:

Пляцок готується без міксера. Яйця з цукром збити вінчиком. Додати м'яке масло, мед, молоко, соду. Просіяти борошно. Замісити м'яке тісто. Розділити на три частини. Дві паляниці спекти без нічого. Третю — розкачати, викласти начинку з горіхів. Щоб приготувати її, треба на сковороді розтопити масло, додати цукор, мед та подрібнені горіхи. Протушкувати 5−7 хв. Але обережно, дуже гаряче. Випікати коржі при температурі 180° приблизно 25 хв до золотистого кольору.

Беремося до складання:

Вистояти 12−15 годин.

Нагадаємо ще один рецепт зефірного пляцка.