Сицилійський лимонад відрізняється від традиційних охолоджувальних напоїв тим, що замість цукру до нього додають сіль. Погодьтеся, це дуже несподівано. І хоч одного разу його варто спробувати. Звичайно, краще це зробити в сонячній Сицилії, але можна цей напій приготувати і вдома, подумки перенісшись до Італії.
Рецептом сицилійського лимонаду із сіллю з «ФАКТАМИ» поділилася відома кулінарка із Кривого Рогу Елла Іванова.
— Цей напій я вперше скуштувала у Палермо, — каже Елла Іванова. — І він дуже мені сподобався тонізуючим освіжаючим смаком. А приготувати його досить легко. Із задоволенням поділюсь рецептом.
Сицилійський лимонний напій із сіллю
- 300 мл охолодженої мінеральної газованої води
- 3−4 столові ложки лимонного соку
- Дрібка солі
У баночку наливаємо лимонний сік, додаємо сіль та мінеральну воду.
Чудовий напій готовий!
Раніше «ФАКТИ» розповідали, як приготувати лавандовий лимонад та лимонад з імбиром.
Фото з альбому Елли Іванової