Дуже смачний, легкий в приготуванні салат! А ще, за словами кулінарки Юлії Джигалюк, яка раніше поділилася рецептом рогаликів на гарбузовому тісті, мікс-салат дуже гарно буде дивитися на святковому столі й стане коронною стравою для родини та гостей.
Інгредієнти:
- 1 куряче філе;
- помідори чері;
- мікс салату, рукола, базилік;
- яйця (можуть бути курячі або перепелині);
- зерна гранату, кукурудза по 1 ст. л.
Соус:
- 2−3 ст. л. оливкової олії;
- 0,5 ч. л. солі;
- 0,5 ч. л. меду або цукру;
- 1 ст. л. лимонного соку;
- 1 ст. л. соєвого соусу;
- 1 ч. л. французької гірчиці;
- 1 ст. л. італійських трав.
Приготування:
Куряче філе порізати й замаринувати на 6 годин, ідеально — на ніч. В маринад додати: 0.5 ч. л. паприки, 1 ч. л. солі, 1 ч. л. соєвого соусу, перець духмяний, лавровий лист, перець чорний мелений і спеції, які ви любите. Через 6 годин (або на наступний день) підсмажити до готовності.
Соус: з'єднати всі складники, залишити на 5−10 хв. На великій тарілці виложити мікс салату, руколу та базилік, потім викласти все по черзі, прикрашаючи інгредієнтами: куряче філе — яйця — помідори чері — зернятка гранату — кукурудзу. Зверху полити соусом.
Раніше «ФАКТИ» публікували рецепт булочок з родзинками чи шоколадом від зірка шоу «МайстерШеф» Лізи Глінської.
Читайте також: Сицилійський лимонний напій: смак вас точно здивує