Книга рецептів

Швидкий пісний пиріг без яєць: дуже смачний та бюджетний десерт

22:34 — 21 листопада 2022 eye 1465

Кулінарка Тетяна Петришина пропонує на вихідні спекти пісний пиріг без яєць, масла та збивання. Пиріг мега-шоколадно-апельсиново-горіховий, аромат та смак дивовижні, випічка буде пухкою та розсипчастою. Тому варто пекти подвійну порцію.

Інгредієнти (на форму 20/21 см):

Приготування:

Просіяти борошно, какао та розпушувач. Додати сіль, цукор, цедру та ванільний цукор.

Додати воду + сік з апельсина 250 мл, коньяк та олію, все перемішати до однорідності, додати нарізані горіхи. Випікати в заздалегідь прогрітій духовці до 170 градусів 40−45 хвилин. Готовність перевірити дерев'яною шпажкою.

Ще гарячий пиріг щедро змазати абрикосовим варенням, можна вишневим. Покрити зверху вже охолоджений пиріг шоколадною глазур'ю.

Раніше відома кулінарка Ліза Глинська поділилася рецептом ароматних булочок з родзинками. А блогерка на YouTube-каналі «Закарпатська пані» розповіла, як приготувати смачний яблучний пудинг.