Книга рецептів

Домашні шпроти: в рази смачніші та корисніші, ніж у магазині

22:30 — 22 листопада 2022 eye 1020

Їх можна їсти просто з хлібом, так і використовувати для бутербродів і різних салатів, і навіть для борщу, пише кулінарка Ната Лапка. Вартість цієї страви не висока, адже готуються шпроти з дрібної і доступної риби.

Інгредієнти:

Приготування:

Рибу почистити від голів і нутрощів. Гарно перемити. В ємність покласти вимите лушпиння. Зверху щільно викласти рибку спинками до верху. Залити маринадом. Накрити фольгою і в духовку на 30 хвилин, температура — 200 градусів. Коли з'являться бульки, зменшити до 160 градусів, ще тушкувати 1−1,5 години. Після того залишити у вимкненій духовці на ніч упарюватись.

Нагадаємо рецепт, яким поділилася кулінарка Ірина Орищенко, запеченої у рукаві курочки з хмелі-сунелі.