Їх можна їсти просто з хлібом, так і використовувати для бутербродів і різних салатів, і навіть для борщу, пише кулінарка Ната Лапка. Вартість цієї страви не висока, адже готуються шпроти з дрібної і доступної риби.
Інгредієнти:
- Салака чищена — 1 кг (в замороженому стані 1,2−1,3 кг)
- Цибулеве лушпиння — 2 жменьки
- Міцний чорний охолоджений чай — 1 стакан
- Сіль — 1 ст.л.
- Цукор — 1 ч.л.
- Лавровий лист — 3−4 шт.
- Перець духмяний
- Олія — 100 мл
Приготування:
Рибу почистити від голів і нутрощів. Гарно перемити. В ємність покласти вимите лушпиння. Зверху щільно викласти рибку спинками до верху. Залити маринадом. Накрити фольгою і в духовку на 30 хвилин, температура — 200 градусів. Коли з'являться бульки, зменшити до 160 градусів, ще тушкувати 1−1,5 години. Після того залишити у вимкненій духовці на ніч упарюватись.
Нагадаємо рецепт, яким поділилася кулінарка Ірина Орищенко, запеченої у рукаві курочки з хмелі-сунелі.