Дуже смачна, ароматна і корисна айва. А цукати з неї ще смачніші. «Їх можна смакувати із чаєм або ж додавати до улюблених десертів», — ділиться кулінарка Валентина Кузьмова.
Інгредієнти:
- 1 кг айви,
- 500 — 600 г цукру,
- 300 мл води.
Додатково:
- Цукрова пудра і крохмаль (50/50)
Приготування:
«Айву помити, вирізати серцевину, шкірку можна не чистити, але я чищу, порізати на невеликі шматочки. В каструлю з товстим дном додаємо воду і цукор та варимо до розчинення цукру. Коли сироп закипить, додаємо порізану айву. Знімаємо з вогню каструлю і залишаємо на 8 годин. За цей час айва пустить сік і рідини буде більше.
Через 8 годин знову ставимо на плиту і варимо. Коли закипить, зменшуємо вогонь на мінімальний і варимо 15 хвилин. Після того, як проварили айву 15 хвилин, необхідно процідити її, відкинувши шматочки на друшляк. А сироп продовжуємо варити без айви ще 10 хвилин. Після того знову додаємо айву і все разом варимо ще 15 хвилин. Знімаємо з вогню і залишаємо на 1 годину. Через годину відкидаємо шматочки айви на сито чи друшляк. Чекаємо, поки стече сироп.
Шматочки айви викладаємо на блюдо і сушимо в сухому теплому місці 3 дні. Висушені шматочки айви обмакуємо в цукрову пудру і крохмаль (50/50)".
Нагадаємо про лікувальні властивості айви.