Вінниччина видатна не тільки палацами, тут готують смачні традиційні страви. Зокрема картоплю по-уланівськи, повідомляє фейсбук-група «Туризм Вінниччини». Задля приготування цієї класної та нескладної страви нам будуть потрібне наступне.
Інгредієнти:
- 1 кг картоплі,
- 400 мл рослинної олії,
- 8 зубчиків часнику,
- сіль і перець на смак.
Приготування:
Почистити картоплю і порізати навпіл, або розрізати вздовж на чотири частини (якщо картопля велика), помити і обсушити. Після цього в сковорідку налити олію, добре розігріти.
В кип’ячу олію висипати картоплю, обсмажити до золотистого кольору.
Часникова підливка: часник подавити або розтерти у макітрі, влити олію посолити і поперчити — має вийти густа підливка. Покласти картоплю у миску, полити часниковим соусом та накрити кришкою, щоб картопля просякнула часником.
Раніше «ФАКТИ» публікували рецепт картопляної запіканки для дешевої та швидкої вечері.