Книга рецептів

«Зефір у вигляді мандаринок має смак та аромат справжніх цитрусових»: кондитерка Наталя Берладин

17:05 — 15 грудня 2022 eye 3865

Зимові свята — привід пригостити близьких та рідних смаколиками. Наприклад, можна приготувати зефір у вигляді мандаринок за рецептом, яким поділилася з «ФАКТАМИ» львівська кондитерка Наталя Берладин, яка також створює вишукані зефірні квіти — троянди та тюльпани. Ваші рідні та друзі будуть у захваті, якщо ви їх порадуєте такими ласощами.

«Домашній зефір зберігається у закритому контейнері при кімнатній температурі до двох тижнів»

— Зефір у вигляді мандаринок має смак та аромат справжніх цитрусових, — говорить Наталя Берладин. — Адже у його складі натуральні мандарини. Особливо смаколик подобається дітям.

— Ваші зефірні мандаринки не відрізнити від натуральних. Як досягаєте такого ефекту?

— Коли створюю їх, переді мною завжди свіжі цитрусові. Вони як зразок.

— Поділитесь рецептом?

 — Із задоволенням.

Мандариновий зефір

Для сиропу

100 г яблучного пюре

80 г мандаринового пюре (очищаємо мандаринки від білих перегородок та пропускаємо через блендер)

80 г води

6 г агару

200 г цукру + 30 г глюкози

помаранчевий харчовий барвник

Для меренги

65 г білка

65 г цукру

1−2 г лимонної кислоти

В сотейник кладемо пюре, додаємо воду, агар, розмішуємо. Далі додаємо цукор, глюкозу. Варимо сироп на середньому вогні. Коли почне кипіти, варимо ще 4 хвилини.

Меренгу збиваємо до плотного піку. Готовий сироп вливаємо тонкою цівкою в меренгу по стінці чаші й після того, як влили сироп, збиваємо масу 2−3 хвилини.

Додаємо цедру одного-двох мандаринів і перемішуємо акуратно лопаткою. Перекладаємо масу в кондитерський мішок і відсаджуємо у силіконову форму для кейк-попсів або для сфер. Через 30 хвилин виймаємо і скріплюємо дві половинки. Потім за допомогою дрібної тертушки надаємо зефіру структуру мандаринової шкірки. Стабілізується зефір при кімнатній температурі протягом 12−48 годин.

І смачного!

— Як правильно його зберігати?

— Домашній зефір зберігається у закритому контейнері при кімнатній температурі до двох тижнів.

«Мрію створити із зефіру казкових гномів та сніговиків»

— Які ще ягоди та фрукти створюєте із зефіру?

— Наприклад, калину. Також із зефіру роблю сніжки та ялинкові шишки, які можуть мати різний смак.

— Які зефірні смаколики мрієте створити?

— Казкових гномів та сніговиків. Зефір — той десерт, з яким цікаво експериментувати.

— На порозі Різдво та Новий рік. Чи траплялись у вашій творчості дива?

— Якось один чоловік замовив у мене букет зефірних тюльпанів. Віддавши йому композицію, я виставила її фото у соцмережах. А вранці мені написала невідома дівчина: «Вчора побачила на світлині ваш зефірний букет і подумала: от би мені такий! І сьогодні… отримала його в подарунок». Отож дива трапляються. Вірте у них — і ваші мрії здійсняться!

Також кондитерка Наталя Берладин розповіла «ФАКТАМ» про десерти, приготування яких не потребує використання електрики.

Читайте також: Зефірні грибочки: діти будуть у захваті

Фото з альбому Наталі Берладин