Відомий ресторатор та суддя шоу «МайстерШеф» Володимир Ярославський, який раніше розповів, як приготувати філе качки, запропонував рецепт приготування його улюбленої святкової страви — качки, запеченої з яблуками.
«До свят завжди очікуєш на диво. Кожного дня я загадую одне бажання і стараюся робити щось для нашої перемоги. Ми не зламані та ніколи не опустимо руки. Кожен буде робити свою справу, щоб все українське жило. А я буду готувати для вас, щоб ви мали смачні рецепти на кожен день і до свят. Для мене улюблена святкова страва — це качка запечене з яблуками», — пише ресторатор у соцмережах та пропонує приготувати цю страву разом з ним.
Інгредієнти:
- 55 г гірчиці діжонської;
- 60 г меду;
- Сіль та перець;
- 5 невеликих зелених яблук;
- 5 невеликих картоплин;
- 1 качка (у ресторатора була птиця вагою 1,3 кг).
Приготування:
- Для маринаду змішайте мед, гірчицю, сіль і перець. Сіль найкраще брати з розрахунку 10−12 г на 1 кг качки.
- Качку промиваємо, висушуємо рушником, натираємо маринадом і ставимо на ніч, а можна навіть і на 2 дні просолитися.
- Дістаємо качку з холодного місця та кладемо на середину підготованої фольги. Останню фалангу крил треба відрізати, а ніжки можна обв’язати.
- Чистимо яблука, їх можна теж змастити маринадом. Частину кладемо у качку, а частину, що не поміститься, викладаємо поруч.
- Картоплю розрізаємо навпіл, викладаємо під качку по боках. Можна додати білого вина та трав: чебрець, розмарин.
- Щільно запакувати качку у фольгу — «човником», щоб сік не витікав. Готувати у розігрітій до 180 градусів духовці годину, потім зменшити до температуру до 120 градусів і готувати ще 2 — 2,5 години.
- Відкрити фольгу, полити качку соком та підвищити температуру до 200−220 градусів, щоб зробити рум’яну скоринку.
Також Володимир Ярославський дав кілька корисних порад тим, хто вирішить приготувати качку у яблуках за його рецептом:
Раніше ресторатор пропонував фоловерам рецепт риби, запеченої у фользі з овочами.
Фото — скріншот