Книга рецептів

Домашній узвар до Різдва: набагато смачніший і корисніший за компот — гості будуть у захваті

17:07 — 6 січня 2023 eye 709

Узвар — традиційний напій українців узимку, який готується на основі сухофруктів із додаванням меду, кориці та спецій. Він є обов'язковою складовою різдвяної куті.

Один із рецептів улюбленого напою дитинства розповіли на каналі Смачно+.

Що знадобиться:

Спосіб приготування

Пробийте журавлину в блендері і протріть через сито. Закип'ятіть воду з цукром, корицею та бадяном.

Після вимкнення нагріву всипте туди яблука. Залишіть на 12 годин наполягати. Процідіть, додайте журавлинне пюре і перемішайте.

Втім, ви чудово можете обійтися і одними сухофруктами з медом, приготувавши узвар за старовинним рецептом з карпатського села.

Такий узвар чудово доповнить святкову випічку, наприклад, печиво у вигляді зірок зі спеціями.