Книга рецептів

«Без міфів та прикрас»: рецепт справжньої пасти карбонара від Володимира Ярославського

17:56 — 29 січня 2023 eye 679

Існує багато рецептів пасти, яку так люблять в Італії. Її, зокрема, роблять і запеченим гарбузом. А відомий ресторатор Володимир Ярославський запропонував автентичний рецепт «без міфів і прикрас» спагеті карбонара.

«Між експертами можуть бути суперечки щодо сиру, втім я раджу спочатку використовувати Пармезан, а потім вже потроху переходити на Пекоріно. Вершків категорично немає бути! Ми робимо такий соус, який буде їх нагадувати!» — пише він у соцмережах.

Інгредієнти (на одну велику порцію):

Приготування:

«Їсти треба одразу, бо паста не дуже гаряча — десь 85−83 градуси. Правильний соус лежить рівномірно на пасті, а не стікає з неї й не відшаровує жир. Сіль додавати не треба, тому що сир і бекон вже солені», — радить Володимир Ярославський.

Раніше ресторатор розповідав, як швидко та легко приготувати маленькі макарони у кремово-сирному соусі.

А ще пасту можна готувати з апельсиновим соусом та цедрою.

Фото — скріншот