Шеф-кухар Валя Саєнко, яка раніше поділилася «швидким» рецептом сирного печива, розповіла, як без особливих зусиль можна приготувати «ледачий» торт «Наполеон».
Такий рецепт вона називає одним із найлегших. «Важко назвати цей торт „Наполеоном“, але заварний крем у складі є, хрумкі коржики теж присутні. Крем можна міняти за бажанням. Імпровізуйте, буде дуже смачно!» — радить вона.
⠀
Інгредієнти:
- Тісто філо — 400 г;
- Масло вершкове розтоплене — 150 г;
⠀
Для крему:
- Молоко — 500 г;
- Яйця — 2 шт.;
- Цукор — 150 г;
- Крохмаль кукурудзяний — 30 г;
- Вершкове масло — 75 г;
- Маскарпоне — 250 г;
- Ванільний цукор.
Приготування:
⠀
⠀
«Мені подобається, коли торт хрумкий, тому перемазую його кремом перед подачею, — ділиться своїми секретами шеф-кухар. — Перед запіканням тісто можна посипати мигдалем або корицею».
Раніше своїм рецептом «Наполеона» поділилася кулінарка Таїса Ланова з Вінницької області, яка готує його з безе та вишнями.
Фото — скріншот