Відомий ресторатор Володимир Ярославський, який раніше розповідав, як приготувати мандариновий пиріг на пательні, перед Днем святого Валентина поділився рецептом баскського чізкейку.
«Надзвичайно ніжний, ледь вологий зсередини та підгорілий зовні — це смак кохання. Я готую його для вас з насолодою, з теплотою у серці. Бо хочу дарувати вам любов та бути поруч з вами. Нумо створювати свято разом. Ми цього варті», — пише Ярославський у соцмережах.
Інгредієнти:
- 500 г сиру «Філадельфія»;
- 100 г цукру;
- 200 г яєць (4 шт. середніх або 3шт. великих + 1жовток);
- 160 г вершків 30−35%;
- Ваніль чи екстракт ванілі — за бажання.
Читайте також: Найсмачніший чізкейк із трьох інгредієнтів без випічки: покроковий рецепт
«Готувати зовсім просто, але важливо дотримуватися температур, бо це дасть саме той результат — підпаленої з карамельним присмаком скоринки й ніжної, навіть текучої серединки — саме таким він має бути. Усі інгредієнти мають бути кімнатної температури», — радить він.
Приготування:
- Крем-сир розминаємо лопаткою, додаємо яйця, цукор, перемішуємо (а не взбиваємо) вінчиком, додаємо вершки та знов вінчиком робимо рівномірну суміш.
- У форму (20 см) кладемо пергамент, наливаємо тісто, розігріваємо духовку до 220 градусів і випікаємо 21 хвилину. Скоринка має бути підпаленою карамельного стану. У середині чізкейк буде рідким. Але він охолоне, і за 3−4 години текстура стабілізується і за констистенцією нагадуватиме заварний крем.
«Якщо хочете зробити щось взагалі особливе — замініть 7−10% крем-сиру на сир з блакитною пліснявою чи Брі, чи навіть м’який козиний — буде дуже смачно», — радить Ярославський.
Раніше ресторатор розповів, як приготувати його один з улюблених сніданків — сирну запіканку.
Фото — скріншот