Мабуть, у кожній національній кухні є особливий рецепт приготування яєчні. Так, яєчню по-грузинськи готують із додаванням горіхів. А яєчню по-італійськи — окремо збиваючи білки.
Ресурс «Кухні народів світу» стверджує, що цей італійський простий і водночас вишуканий сніданок дуже популярний на Лігурійському узбережжі.
Інгредієнти:
- Яйця — 2 шт.;
- Твердий сир — 50 г;
- Рукола — 20 г (для подачі);
- Сіль, перець — до смаку.
Приготування:
- Білки відокремити від жовтків, не пошкодивши самі жовтки.
- Збити білки зі щіпкою солі в густу піну.
- Сир натерти на великій тертці.
- Акуратно змішати збиті білки із сиром.
- Деко застелити папером для випічки, викласти на нього два гніздечки з білків із сиром, зробивши поглиблення для жовтка.
- У ямки викласти жовтки і відправити деко у розігріту духовку при температурі 100 градусів на 10 хвилин.
- Викласти готову яєчню на подушку зі свіжої руколи.
Раніше поетеса Лариса Рубальська розповідала, як приготувати «царську» яєчню зі смаженим хлібом, грудинкою, солодким перцем, печерицями та помідорами.
Фото «Кухні народів світу»