Пиріг з вишнею — це безпрограшний варіант, якщо ви хочете приготувати що-небудь смачненьке до чаю. Швидко і смачно, ділиться кулінарка Світлана Юрченко, яка раніше пропонувала приготувати вишукані фініки, фаршировані сиром.
Інгредієнти:
- 370 г борошна
- 200 г вершкого масла
- 100 г цукру
- 1 яйце
- 1 ч.л. розпушувача
- дрібка солі
Начинка:
- 800 г вишні без кісточок
- 100 г цукру
- 2 ст.л. крохмалю кукурудзяного
Приготування:
В миску висипаємо просіяну муку, цукор, сіль, розпушувач. Перемішуємо і додаємо нарізане кубиком вершкове масло. Перетираємо руками масло з мукою до крихти. Добавляємо яйце, перемішуємо та збираємо тісто в кулю. Відрізаємо 1/3 частину тіста (у мене 250г), кладемо на 30 хв. в морозилку, більшу частину тіста (500 г) загортаємо в харчову плівку і прибираємо в холодильник на пів години. Із вишні без кісточки (можна заморожену) відцідити рідину, додати цукор і крохмаль, перемішати.
Беремо форму і рівномірно розподіляємо по ній тісто руками, робимо невисокі бортики 2−3 см. Викладаємо вишню. Тісто з морозилки натираємо на велику терку і рівномірно посипаємо ним пиріг. Ставимо пиріг в розігріту до180*С духовку на 30−40 хв до рум'яного кольору. Витягуємо з духовки, даємо охолонути і прикрашаємо за бажанням цукровою пудрою.
Нагадаємо ще один рецепт тертого пирога.