Ніжний, солодкий пиріг з цікавою ноткою, яку надасть прошарок з повидла чи джему. Особливо смачно готувати тертий пиріг з джемом з чорної смородини, але якщо його немає, то готуйте з чим є, наприклад з яблуками та згущеним молоком, ділиться кулінарка Марина Гармаш.
Інгредієнти:
Приготування:
Збийте яйця з цукром, сіллю та ванільним цукром за допомогою виделки. Додайте розтоплений теплий смалець, введіть поступово борошно з розпушувачем. Замісіть м'яке тісто. Розділіть на дві частини, більшу та меншу. Меншу частину покладіть в пакет чи в харчову плівку, відправте в морозильну камеру на 30 хвилин.
Форму для випічки не змащуйте, та не використовуйте пергамент, нічого не пристає. Сформуйте з великої частини тіста пиріг. За допомогою долонь, притискаючи тісто до дека, зробіть невеликі бортики. Змастіть джемом. Меншу частину достаньте з морозильної камери, натріть на терці та посипте зверху на джем.
Випікайте в заздалегідь розігрітій духовці при температурі 180 градусів 30 — 40 хвилин.
Раніше «ФАКТИ» розповідали, як приготувати неймовірний тертий пиріг «Ягідний» або «Віденське печиво».
Читайте також: Торт без випічки «Мандаринка»: «сладючий» рецепт на весняні свята від Ольги Матвєй (відео)