Фаршировані перці — це класична страва болгарської, молдавської, румунської, азербайджанської, грузинської, а також української кухні. Суддя проєкту МастерШеф Ольга Мартиновська розповіла, як приготувати цю страву у якості закуски під вино.
Сам перець (3 штуки) краще взяти різного кольору, присмачивши його оливковою олією та чебрецем.
Етапи приготування
Плоди помити, покласти на деко.
Полити оливковою олією, посипати чебрецем і запекти в духовці 10−12 хвилин при температурі 180 градусів.
Остудити перчики і зняти шкірку.
Насіння дістати ложкою, зберігаючи цілісність овочів.
Після вистигання перець начинається.
Перший варіант начинки:
Другий варіант начинки:
Третій варіант начинки:
Приготування начинки
Інгредієнти першого і другого варіанту начинки перемішати до однорідної маси (фету попередньо розім’яти виделкою). Інгредієнти для третього варіанту начинки перемішати між собою ложкою.
Начиняти перці краще двома чайними ложками.
Подавати закуску краще з грінками (вчорашній хліб нарізати скибочками, змастити оливковою олією, натерти часником і підсмажити на сковороді-гриль).
Нагадаємо, колега Ольги Мартиновської Ектор Хіменес-Браво поділився незвичайним рецептом для любителів суші.