Якщо теляче філе відмінно підійде для приготування смачних котлеток, то зі щічок готують цікаву страву, запропонованому переможцем шоу «МайстерШеф. Професіонали 2» Євгеном Грибеником.
В Instagram «Дядя Женя» розповів, як просто готується страва з телячих щічок, томлених у житньому квасі.
Інгредієнти (на п`ять — шість порцій):
- Телячі щічки — 6 шт.;
- Овочі (цибуля, часник і морква);
- Рослинная олія;
- Сіль, перець та лаврове листя;
- Ячмінний або житній квас — 2−2,5 літри.
Приготування:
- Зачистити щічки від плівок, приправити їх сіллю та перцем, відправити на розігріту пательню з рослинною олією.
- Щічки потрібно обсмажити з усіх сторін до дуже румяної скоринки.
- Додати у пательню овочі, нарізанні середніми кубиками, трохи їх обсмажити та влити 1 літр квасу.
- Зменшити нагрів та тушкувати при помірному кипінні, поступово додаючи залишки квасу, протягом 2−3 годин. Час залежить від розміру та «віку» щічок.
- Через три години вийняти щічки та випарувати залишки соусу до консистенції негустої сметани.
«Щічки дуже смакують з усіма гарнірами із картоплі (окрім картоплі фрі), як то гратер або картопляно-цибулевий крем», — додав він.
Раніше Євген Грибеник розповів, як він готує пиріг на пісочному тісті — відомий Кіш Лорен.
Фото зі сторінки Євгена Грибеника у соцмережах