Здоров'я та медицина

«Додавайте у кожен прийом їжі»: дієтологиня розповіла, як отримати максимальну користь від ранньої зелені

10:12 — 14 березня 2023 eye 1169

Дієтологиня Світлана Фус, яка раніше розповідала про користь та шкоду цитрусових, радить підходити уважно до вибору весняної зелені та її вживання.

«Зелень ціниться тим, що в ній велика кількість фолієвої кислоти (вітаміну В9), вітаміну К, каротиноїдів (в тому числі бета-каротину і лютеїну), хлорофілу і клітковини», — пише вона в Instagram.

Для того, щоб отримати максимум користі від свіжої зелені, дієтологиня радить дотримуватися простих правил:

«Щоб знизити кількість пестицидів, обов'язково мийте зелень під проточною водою. Адже пестициди часто знаходяться на поверхні листя. Це також вбереже вас від ризику зараження різними гельмінтами і токсоплазмами. Збагачуйте своє весняне меню доступною листовою зеленню», — радить Світлана Фус.

Раніше дієтологиня пояснювала, чому ввечорі потрібно вечеряти за 3−4 години до сну і як організму шкодіть відмова від сніданку.

Фото зі сторінки Світлани Фус у соцмережах