Кекси обожнюють всі. А бананові вдаються м'які, вологі та дуже ароматні, запах буде на весь будинок. З цієї порції виходить 12 штук, якщо пекти в стандартних паперових формочках, ділиться кулінарка Тетяна Петришина.
Інгредієнти:
- Банани стиглі — 2 шт.
- Борошно — 270/280 г
- Яйця — 1 шт.
- Олія — 100 мл
- Цукор — 130 г
- Ванільний цукор — 10 г
- Розпушувач — 2 ч. л.
- Сіль — дві щіпки
- Сода — на кінчику ножа
- Апельсинова паста — 1 ст. л. (або цедра)
- За бажанням дати корицю — ½ ч. л.
Приготування:
Борошно просіяти, додати розпушувач, соду. Банани розім’яти вилочкою, додати яйце, олію, цукор, ванільний цукор, пасту/цедру, сіль, розмішати до однорідності, додати просіяне борошно з розпушувачем та содою. Розмішати ложкою, довго не мішати, до того часу, щоб рідина забрала все борошно, тісто буде густе/ в’язке та з грудочками, так має бути.
Заповнити формочки тістом на 2/3. Випікати в розігрітій до t 200 духовці 15−20 хв. — до сухої шпажки. Верх кексів може тріскатися, це нормально. Вже готові кекси присипати пудрою чи полити глазур’ю.
Можна випікати одним кексом, час випічки збільшити 40−45 хв.
Раніше український телеведучий Костянтин Грубич поділився з шанувальниками унікальним рецептом паски 19 століття від священника Кирила Чорного з Дніпра та матінки Олександри.
Читайте також: Новий рецепт від Лілії Цвіт: торт «Вишня-Кокос» — смачний, ніжний та м’якесенький