Підніміть своє здоров'я на щабель вище, додавши цю багату на поживні речовини рослину до свого раціону. Адже щавель багатий на вітаміни А, В1, В2 і В9, в ньому міститься велика кількість вітаміну С. Також він містить щавлеву кислоту, яка зумовлює його кислий смак. Він багатий калієм, кальцієм, фосфором, натрієм і залізом, пише STYLECRAZE.
Листя щавлю містить незначну кількість жирів і є низькокалорійним. Тому листя щавлю є хорошим варіантом для людей, які піклуються про своє здоров'я і хочуть схуднути. Чай зі щавлю та вода, настояна на щавлі, часто використовуються для детоксикації організму. Він також знімає здуття живота. Його листя містить хлорофіл і каротиноїди, а також багато вітамінів і мінералів, які допомагають у боротьбі, профілактиці та лікуванні раку молочної залози. У наш час ми бачимо, як багато людей стають жертвами гіпертонії через стрес. Листя щавлю може допомогти тримати кров'яний тиск під контролем. Воно багате на антиоксиданти, які допомагають знизити рівень поганого холестерину і тригліцеридів в організмі, а також зменшити загальне запалення. Це призводить до зниження артеріального тиску.
Листя щавлю подібне до еліксиру для нашої шкіри, що бореться з усіма типами шкірних захворювань, таких як екзема, стригучий лишай. Висушене листя цієї рослини використовують для лікування свербежу та стригучого лишаю. Листя щавлю, коли його використовують як засіб для обличчя, запобігає появі зморшок і підтягує шкіру. Вони також мають антимікробні та протиалергічні властивості. Крім того, ця цілюща зелень є чудовим тонізуючим засобом для вашої шевелюри. Вона може зробити ваше волосся здоровим, сильним і блискучим.
Більшість жінок страждають на анемію через недостатнє харчування та сильні кровотечі під час менструації або після вагітності. Щавель є хорошим джерелом заліза, натрію і фосфору, а також містить хлорофіл. Він допомагає підвищити рівень гемоглобіну в організмі, а отже, корисний для людей з анемією. Відчуваєте втому після довгого робочого дня? Вживання щавлю може допомогти відновити втрачений рівень енергії.
Щавель найчастіше використовують для приготування соусів та супів. Щавлевий суп — відома страва, яку готують на яйцях, курячому бульйоні та вершках. Пюреподібний соус зі щавлю подають до риби. Молоде, свіже листя щавлю також додають у салати.
Нагадаємо рецепт щавлевого борщу з реберцями.