Це простий і корисний напій початку літа. Його можна готувати і насолоджуватися і дорослим, і дітям! Кульбабовий лимонад — це, безумовно, один з тих трав'яних експериментів, в яких можуть брати участь навіть зовсім маленькі діти, впевнена фудблогерка Ольга Буравчук. Для дорослих можна приготувати ігристе вино або вино з кульбаб у такий самий спосіб.
Для приготування кульбабового лимонаду вам знадобляться:
- ступка або блендер
- жменя квітів кульбаби
- трохи цукру
- трохи лимонного соку
- вода
Інструкція:
Жовті квіти кульбаби вивільняємо із зеленого кошика (з ними лимонад стає коричневим і гірким) і розтираємо з цукром. Отриману пасту можна розбавити невеликою кількістю лимонного соку, якщо це необхідно. Як тільки у вас вийде однорідна маса, ви можете додати воду або мінеральну воду на свій смак. Якщо залишилися невеликі рослинні рештки, їх можна просто відсіяти. В результаті вийде яскраво-жовтий сік, який на смак ненав'язливо нагадує запах квітів кульбаби!
Для любителів великих трав: додайте в лимонад зів'ялу мокрицю. Для любителів дрібних трав ідеально підійдуть деревій і маргаритки!
Кондитерка, практик та дослідниця старовинної кухні Ніна Токарева розповіла «ФАКТАМ», які маловідомі страви можна приготувати з сезонних плодів.