Після того, як майстриня кулінарних справ Alina FooDee поділилася рецептом дуже смачного пирога відомий кулінпрний ресурс «Шуба» розповів, як приготувати сирний пиріг на смальці.
Цей рецепт гарантує смачний результат, а специфічний смак смальцю не вплине на смак пирога, але зробить консистенцію більш розсипчастою.
Інгредієнти:
Для основи
• Борошно пшеничне 300 г
• Масло вершкове 150 г
• Смалець 1 ст. л.
• Вода 200 мл
• Сіль за смакомДля заливки
• Молоко 1 л
• Закваска для сиру 1 ч. л.
• Яйця 5 шт.
• Цукор 100 г
• Вершки 100 мл
• Цукор ванільний 10 гСпосіб приготування:
Крок 1/5
Борошно просійте у глибоку миску. Додайте смалець, нарізане масло, сіль і перетріть пальцями суміш. Додайте воду кімнатної температури і замісіть гладеньке однорідне тісто. Сформуйте з нього кулю, загорніть у харчову плівку і покладіть у холодильник на 3 години.Крок 2/5
Для виготовлення кисломолочного сиру у тепле молоко додайте закваску і залиште в теплому місці на 2 години. Потім сирну масу відкиньте на застелений 2 шарами марлі друшляк. Дайте стекти сироватці, а сир у марлі добре відтисніть.Крок 3/5
Тісто викладіть на посипану борошном поверхню, розкачайте тонким круглим коржем. Викладіть його у форму і сформуйте бортики. Покладіть форму з тістом у холодильник.Крок 4/5
Яйця вбийте в миску, додайте цукор, ванільний цукор і розітріть добіла. Порціями додавайте сир і вершки та добре перемішайте. Викладіть сирну масу на основу з тіста.Крок 5/5
У добре розігріту духовку поставте форму і випікайте при температурі 160 °C 50−60 хвилин до золотистого кольору.
Як писали «ФАКТИ», раніше шеф-кухар Валя Саєнко поділилася рецептом приготування пирога з мигдалем та полуницею.
Фото: Depositphotos