Книга рецептів

М’ясна збірна окрошка: чудова альтернатива ситному обіду

22:29 — 27 травня 2023 eye 7933

Окрошка — дуже смачна холодна страва, яка чудово рятує в літню спеку. Окрошку можна вживати відразу або настояти в холодильнику 1−2 години. У другому варіанті отримаєте більш насичений смак, але тут — як із борщем: комусь подобається свіжозварений, а хтось віддасть перевагу «вчорашньому». В окрошку можна додавати не тільки гірчицю, а й хрін, ділиться кулінарка Світлана Юрченко.

Інгредієнти:

Приготування:

М'ясо відварити зі спеціями. Картоплю і яйця теж відварити. Всі продукти нарізаємо дрібним кубиком. Додаємо сметану і гарно перемішуємо.

Наливаємо воду (квас, кефір, сироватку, айран, але вже не додаємо лимонної кислоти), солимо, додаємо білий хрін. Доводимо до смаку.

При подачі можна кожному в миску покласти по декілька шматочків льоду.

Раніше «ФАКТИ» публікували рецепт ще однієї незамінної у спеку страви — холодного супа з малосольними огірками.

Читайте також, як приготувати освіжуючий мохіто вдома.