Книга рецептів

Сметанно-полуничне желе: вишуканий десерт для спекотних вечорів

22:00 — 3 червня 2023 eye 13975

Якщо вам захотілося чогось легкого і в міру солодкого, цей десерт саме те, що ви шукаєте. До того ж приготувати його простіше простого. Ніжне желе тане в роті, залишаючи після себе приємний смак. А ще одна унікальність цього рецепту в тому, що його можна приготувати як зі свіжої, так із замороженої полуниці. І навіть взимку відчути смак літа, тільки щоб знайшлась заморожена полуниця в холодильнику, зазначає кулінарка Світлана Юрченко.

Інгредієнти:

Полуничне пюре:

Приготування:

Желатину 2 частини розкладаємо у 2 склянки й заливаємо рідиною кімнатної температури. Робиться це з самого початку, щоб желатин встиг розбухнути. До сметани додаємо сир, цукор, ванільний цукор та збиваємо блендером до однорідності. Желатин, залитий молоком розпускаємо та додаємо до сирно-сметанної маси. При цьому важливо не допустити закипання желатину. Перемішуємо міксером до однорідності.

У желе зі сметаною можна додати улюблені ягоди чи фрукти. Промийте та просушіть їх, наріжте кубиками (якщо треба). Готуємо креманки або невисокі склянки, і виливаємо в них отриману суміш. Ставимо в холодильник.

Полуницю збиваємо з цукром, додаємо розпущений желатин, збиваємо та розливаємо на сметанковий шар, який встиг захолонути. Ставимо ємності в холодильник на кілька годин. Після застигання другого шару прикрашаємо желе. Прикрасити можна тертим шоколадом, збитими вершками, ягодами.

Нагадаємо рецепт сирника «полячка».