Що приготувати на сніданок, щоб і часу витратити небагато, і страва вийшла смачною? Це питання, здається, вічне.
Яєчня, омлет, вівсяна каша, грінки стали класикою ранкового прийому їжі. А що, якщо ці традиційні страви приготувати по-новому?
Рецептом найніжнішої вівсянки «Два молока» поділилася кулінарка Ольга Носуль, яка раніше пропонувала приготувати десерт «Розрада в дощовий день».
- Ця страва схожа на десерт, але готується вона без цукру, — каже Ольга Носуль. — Сіль теж не потрібна. Кількість вівсяних пластівців і молока варіюйте за смаком. Що жирніше молоко, то буде більш кремоподібна консистенція. Рецепт такий.
Вівсянка «Два молока»
Вівсяними пластівцями «вистелити» дно сковорідки і залити молоком. Щойно закипить, вимкнути. Вівсянку помістити в піалу і додати 3−4 ложки холодного молока. Доповнити сезонними улюбленими ягодами чи фруктами за смаком.
Нагадаємо рецепт троянд із картопляного пюре.
Фото Ольги Сметанської