Гіпертермія може бути викликана впливом сонця та надзвичайно спекотної погоди, пише ndtv.com. Ми повинні вживати превентивних заходів, щоб уникнути негативних наслідків спеки. Найкращий спосіб підтримувати правильну температуру тіла — регулярно пити воду. Випивати від 2,7 до 3,7 літрів води щодня необхідно для того, щоб тіло залишалося прохолодним. А ще варто додати у меню деякі продукти.
Кавун — один з продуктів з найвищим вмістом води, що складається з неї приблизно на 90%. Він також багатий на антиоксиданти, які підтримують прохолоду в організмі.
Цибуля не тільки охолоджує тіло, але й захищає організм від сонячних ударів.
Як і кавун, огірок — один з овочів з найбільшим вмістом води. Він також багатий на клітковину, яка допомагає при запорах, що можуть виникнути через спекотну погоду.
Сир — один з найкращих молочних продуктів, які варто додати до свого раціону влітку. Більшість продуктів з високим вмістом білка — м'ясо та птиця — підвищують температуру тіла. А сир має високий вміст білка, але охолоджує тіло.
Кокосова вода — чудовий спосіб збільшити споживання води, якщо питна вода вам набридла. Вона також багата на різні вітаміни та мінерали, які допомагають захистити організм від хвороб влітку.
Листя м'яти освіжає і охолоджує організм. Воно чудово підійде, якщо ви хочете підсилити смак ваших фруктових соків, лимонадів, чаю з льодом та інших літніх напоїв.
Алое вера — ще одна рослина, наповнена водою. За умови регулярного вживання алое вера допомагає охолодити організм. Крім того, вона також має протизапальні властивості і може бути корисною, якщо наносити її безпосередньо на шкіру.
Цитрусові є чудовим джерелом гідратації та вітаміну С, який захищає від спекотної погоди. Найбільш доступні цитрусові — апельсини, лимони, лайми, грейпфрути тощо.
Авокадо — чудове доповнення до вашого раціону, оскільки воно багате на корисні жири. На відміну від інших жирних продуктів, які можуть зневоднювати організм, авокадо зволожує, а жири допомагають організму краще засвоювати інші вітаміни.
Нагадаємо поради дієтолога, як правильно харчуватись у спеку.