Книга рецептів

Швидко та смачно: смажене варення з полуниці на сковорідці

20:17 — 27 червня 2023 eye 588

Це дуже оригінальний спосіб приготування. Смажене варення на сковорідці має багато плюсів. Воно виходить густим, яскравого кольору, бо не перепалюється цукор, і має аромат свіжих ягід. Таким самим способом можна робити варення з будь яких фруктів та ягід, вважає кулінарка Світлана Юрченко, яка раніше радила рецепт квасолі з овочами.

Посуд: сковорідка, яка вміщає 1 кг ягід + 1 кг цукру

Інгредієнти:

Приготування:

Миємо полуницю та видаляємо хвостики. Ягоду краще брати дрібну. Ставимо сковороду на розігрів. Виливаємо на сковороду 2 столові ложки води і відразу викладаємо полуницю. Буквально за кілька хвилин вона почне виділяти багато соку. Як тільки це станеться, смажимо полуницю на середньому вогні 7 хвилин.

Додаємо лимонну кислоту, цукор і варимо7−10 хвилин з моменту закипання. Перемішувати варення намагаємося якнайменше, щоб не пошкодити ягоди.
По мірі приготування знімаємо пінку (по бажанню), що утворюється.

Знімаємо з вогню, даємо трішки охолонути і заливаємо у стерилізовані банки. Закриваю варення у маленькі баночки, закручую гарячими, кип'яченими кришками твіст-офф. Закутуємо і залишаємо до повного охолодження. Банки з варенням не перевертаю. Зберігаю варення в коморі при кімнатній температурі.

Ні смак, ні колір з часом не змінюється.

Нагадаємо рецепт маринованих помідорів, які готові вже за 20 хвилин.