Це дуже оригінальний спосіб приготування. Смажене варення на сковорідці має багато плюсів. Воно виходить густим, яскравого кольору, бо не перепалюється цукор, і має аромат свіжих ягід. Таким самим способом можна робити варення з будь яких фруктів та ягід, вважає кулінарка Світлана Юрченко, яка раніше радила рецепт квасолі з овочами.
Посуд: сковорідка, яка вміщає 1 кг ягід + 1 кг цукру
Інгредієнти:
- 1 кг полуниці
- 0,7 — 1 кг цукру
- 0,3 ч. л. лимонної кислоти
- 2 ст. л. води
Приготування:
Миємо полуницю та видаляємо хвостики. Ягоду краще брати дрібну. Ставимо сковороду на розігрів. Виливаємо на сковороду 2 столові ложки води і відразу викладаємо полуницю. Буквально за кілька хвилин вона почне виділяти багато соку. Як тільки це станеться, смажимо полуницю на середньому вогні 7 хвилин.
Додаємо лимонну кислоту, цукор і варимо7−10 хвилин з моменту закипання. Перемішувати варення намагаємося якнайменше, щоб не пошкодити ягоди.
По мірі приготування знімаємо пінку (по бажанню), що утворюється.
Знімаємо з вогню, даємо трішки охолонути і заливаємо у стерилізовані банки. Закриваю варення у маленькі баночки, закручую гарячими, кип'яченими кришками твіст-офф. Закутуємо і залишаємо до повного охолодження. Банки з варенням не перевертаю. Зберігаю варення в коморі при кімнатній температурі.
Ні смак, ні колір з часом не змінюється.
Нагадаємо рецепт маринованих помідорів, які готові вже за 20 хвилин.