Книга рецептів

Варення з білої порічки з апельсином: вишуканий смак літа

22:29 — 14 липня 2023 eye 183

Ягідний сезон триває, а це значить, що варто зварити варення. Наприклад, з білої порічки з апельсином. Воно має вишуканий смак.

Рецептом варення з «ФАКТАМИ» поділилась кулінарка з Дніпропетровщини Альона Рубльова, яка створює ласощі з незвичайними смаками. У її творчому доробку є варення з чорної смородини та суміші перців, вишні та волоського горіха, журавлини та рому та чимало інших цікавих композицій.

- Смак цього варення неповторний, — говорить Альона Рубльова. — Отож, до вашої уваги рецепт.

Варення з білої порічки з апельсином

Білу порічку помити, перебрати, перетерти через сито. 2 апельсини почистити, перекрутити через м'ясорубку, додати до порічки, варити на повільному вогні годину. В кінці додати пектин, розмішати та проварити протягом 5 хвилин. Розлити по банках.

І смачного!

Нагадаємо рецепт варення з шовковиці.

Фото з альбому Альони Рубльової