Книга рецептів

Капкейки з фруктово-ягідною начинкою: смачний рецепт від кондитерки Наталі Берладин

22:31 — 20 липня 2023 eye 740

Капкейки — фактично це маленькі тортики. Їх популярність зумовлена не тільки красою та смаком, але й тим, що порційні ласощі зручні для вживання.

Рецептом смаколика з «ФАКТАМИ» поділилась відома кондитерка Наталя Берладин.

- У основі капкейку кекс, запечений в тонкому папері або алюмінієвій формі, — говорить Наталя Берладин.- Кекс може бути шоколадний, ванільний, лимонний… Начинка може бути фруктова, ягідна або, наприклад, солона карамель з горішком, а крем — ніжний вершковий, масляний, шоколадний…

— Як декорують капкейки?

— Декор також може бути різноманітний -- сезонні фрукти, ягоди, шматочки шоколаду, цукерок, шоколадне драже.

— Поділитесь рецептом?

- Із задоволенням! Важливо знати, що всі інгредієнти для кексів мають бути кімнатної температури, а от для крему, навпаки, мають бути холодні.

Капкейки

Кекси (рецепт розрахований на 12 штук)

Змішати всі сухі інгредієнти, додати інші та збити все за допомогою вінчика. Розлити по формочках. Випікати при температурі 180 градусів протягом 25−30 хвилин (до сухої шпажки).

Начинка фруктово- ягідна

Все гарно розмішати, поставити на маленький вогонь і довести до кипіння, помішуючи. Проварити ще 2 хвилини до легкого загустіння. Перелити на тарілку, дати охолонути, тоді можна начиняти кекси.

Крем Чіз на вершках

Коли кекси охололи, за допомогою ножа робимо дірочки діаметром 1−1,5 м до середини кексу. За допомогою кондитерського мішка або чайної ложечки начиняємо. Потім прикрашаємо кремом за допомогою насадки.

Капкейки зберігаються у холодильнику не більше ніж 72 години з моменту приготування крему.

Нагадаємо рецепт морквяних капкейків та смачного сирного крему до них.

Фото з альбому Наталі Берладин