«Генеральский» — класичний салат з овочевого асорті, який виходить настільки смачним, що багато хто його вважає найкращим з салатів, які господині готують на зиму.
Його рецепт приводять автори сайту «Українська газдиня».
Для приготування потрібні такі інгредієнти:
Процес приготування
Капусту тонко шаткуємо і змішуємо з тертою морквою, томатами шматочками, цибулею, порізаним тонкими півкільцями, солодким перцем соломкою, рубаною зеленню і гострим перцем за смаком.
Вливаємо оцет, олію, солимо і всипаємо цукор, перемішуємо.
Ми залишаємо салат на 3 години, періодично перемішуючи.
Розкладаємо салат в банки, трамбуємо і заливаємо соком.
Накриваємо кришками і ставимо в каструлю на рушник, наливаємо теплу воду і стерилізуємо 25 хвилин з моменту закипання.
Закручуємо кришки, перевертаємо і вкутуємо до охолодження.
Зберігаємо салат в підвалі або в коморі.
Виходить майже як солянка — таким же ароматним і апетитним. За бажанням в салат можна додати і печериці.
А на десерт можна приготувати славетні французькі тости на український лад.