Книга рецептів

«Дуже по-літньому, дуже легко і смачно»: зелений борщ від шеф-кухаря Валі Саєнко

18:34 — 20 липня 2023 eye 375
Зелений борщ

Відома кулінарка Валя Саєнко, яка раніше поділилася рецептом смачного печива, розповіла, як треба готувати зелений борщ.

«Всім привіт! Сьогодні даю рецепт зеленого борщу. Дуже по-літньому, дуже легко і смачно. Це не такий наваристий варіант, як ж червоним борщем, але для жаркого періоду саме т. е. З легкою кислинкою і освіжаючими травами», — написала вона в Instagram.

Інгредієнти:

Бульйон курячий — 4 л
Картопля — 5 шт
Морква — 1 шт
Цибуля — 1 шт
Часник — 3−4 зубчики
Щавель — 150 гр
Шпинат — 100 гр
Лимон — ¼
Сіль, перець

Для подачі:
Зелень — кріп, петрушка, зелена цибуля
Сметана
Відварні яйця
Бринза чи фета (опціонально)

Спосіб приготування:

«Для початку зваримо бульйон. Саме цей борщ люблю на курячому, він більш делікатний. В бульйон додамо порізано кубиком картоплю. Натерту моркву пасеруємо з нарізаною цибулею і часником. Додаємо до картоплі. Варимо 10 хвилин. За цей час бланширую шпинат з щавелем. Шпинат добре промиваємо, в ньому багато піску. Відриваємо стовбурці і нарізаємо. Бланшируємо 1 хвилину в окропі з соком лимону. Зливаємо воду і додаємо в наш суп. Варимо ще приблизно 15 хвилин. За цей час можна відварити яйця. Обов’язково залити їх холодною водою. Солимо, перчимо, можна додати ще трішки соку лимону. Я подаю все окремо. Окремо м’ясо, яйця, сметану і зелень. Що ще можна додати? Селеру в сам суп, кропиву, спаржу. Яйця не додаю в суп одразу. Це за бажанням», — розповідає Валя Саєнко.

Як писали «ФАКТИ», раніше своїм рецептом зеленого борщу поділилася відома кулінарка Світлана Юрченко.