Суддя проєкту «Майстер Шеф» Володимир Ярославський дуже часто у своїх рецептах поєднує різні продукти, після чого навіть знайомі всім страви набувають неперевершеного смаку.
У літню спеку кулінар запропонував страву з сезонних ласощів — домашній сорбет.
Інгредієнти:
500 г полуниця
1 кг персиків
150 г цукру
11 г пектину
20−30г сік лимону
Приготування:
Персики бланшировати в окропі приблизно 45 секунд і відкласти у воду з льодом — охолодити, потім легко зачистити від шкірки, а мʼякоть зняти з кісточки дольками.
Полуницю помити, зачистити від зелених хвостиків, блендером зробити з неї пюре, додати лимонний сік.
Отримане пюре поставити на вогонь й додати цукор, який попередньо змішати з пектином, вінчиком розмішати цукор поки пюре ледь тепле і довести до кипіння суміш, добре і інтенсивно помішуючи вінчиком.
Додати дольки персиків і ще прогріти суміш до кипіння, тримати ще потім 3−4 хвилини на вогні — щоб повністю добре прогрівся персик.
Суміш перебити в однорідну масу. При необхідності можна додати цукру чи лимонного соку, охолодити.
Поставити у морозилку приблизно 6−7 годин.
Поки суміш заморожується, її треба помішувати, десь з 3−4 години. Це все щоб суміш не узялася одним шматком.
Коли все готово — можна ще раз швидко «пробити» суміш блендером — у чашці з горизонтальними лезами до однорідної консистенції. Після цього поставити в морозилку ще на пів години і далі смакувати.
Тримати можна в морозилці навіть місяць під плівкою.
А блогерка- красуня Аліна FooDee запропонувала рецепт суперзакуски з перцю та баклажанів.