Літня спека диктує свої правила у всьому. У ресторанах затребувані холодні супи (зокрема, холодний іспанський гаспачо чи огірковий суп) і прохолодні напої — наприклад, лимонад і чай з льодом.
А як щодо холодної кави? ЇЇ різновидів є чимало. Фраппе — це кава з морозивом, а фредо — кава з льодом на основі еспресо або капучіно.
У кафе та ресторанах креативні напої коштують недешево. Набагато економніше готувати їхні вдома.
Рецептом холодної кави з молоком та лавандою поділилася кулінарка Ардія Діаманті.
— Цю каву подають без цукру, але вона буде дуже смачною з медом чи карамеллю, — каже Ардія Діаманті. — Молоко використовуйте нежирне. Подавайте напій у гарній чашці. Думаю, цей рецепт варто взяти на замітку.
Холодна кава з молоком та лавандою
Залийте квіти однієї гілочки лаванди окропом, щоб він покривав їх. Настояти до остигання. Процідити. Настій помістити хвилин на двадцять у холодильник.
Зварити каву у турці. Заповнити чашку на три чверті. Доповнити холодним молоком та настоєм до смаку. Охолодити у холодильнику.
При подачі можна прикрашати гілочкою лаванди.
І смачного!
Раніше «ФАКТИ» публікували рецепт «мармурової» кави зі згущеним молоком, чорносливом і сіллю.
А чайний експерт Люсі Варнава розповіла, як приготувати вдома газований чай та інші прохолодні напої.
Читайте також: Смузі з малини та чорної смородини — корисний коктейль для тих, хто намагається схуднути
Фото з альбому Ольги Сметанської