Книга рецептів

Справжнє українське морозиво з азовського хліба від судді «МастерШефа» Ярославського: обов’язково здивуйте ним близьких

17:04 — 18 серпня 2023 eye 272

Автор рецепту холодного десерту із полуниці та персика, суддя проекту «МастерШеф» Володимир Ярославський пригадав страву, яку свого часу готував за кордоном. Нею виявилося справжнє українське морозиво з чорного хліба.

Причому кулінар використав особливий сорт хліба — «Азовський» (темний і духмяний).

«Багато разів готував його на вечерях в Україні та закордоном і гості завжди дивувалися та запитували рецепт. Це морозиво смачне й одночасно незвичне, тому раджу обов’язково спробувати приготувати та здивувати своїх близьких», — говорить шеф-кухар.

Для приготування морозива вам знадобляться:

Приготування

Подрібнюємо хліб блендером зі шматочком вершкового масла, підсмажуємо на пательні з сіллю.

У сотейник наливаємо молоко, додаємо подрібнений хліб і повільно доводимо до кипіння.

Знімаємо з вогню, даємо трішки охолонути, та вже іншою насадкою блендера робимо суміш максимально однорідною.

Окремо збиваємо жовтки, а цукор з водою доводимо до кипіння і уварюємо до стану сиропу.

Коли жовтки вже пінні, продовжуємо їх збивати та тоненькою цівкою вливаємо одразу знятий з плити ще киплячий сироп. Його треба лити на проміжок між вінчиком і чашкою, безпосередньо на жовтки.

Продовжуємо збивати масу до охолодження (це займає 7−9 хвилин).

Виливаємо суміш у форму і ставимо в морозилку на 7−8 годин.

Морозиво готове!

Зверніть увагу також на рецепт знайомого з дитинства морозива-брикета від популярної української фудблогерки.

Фото СТБ