Суддя кулінарного шоу «МастерШеф Україна» Тетяна Литвинова запропонувала своїм шанувальникам страву, для якої не потрібно готувати гарнір чи соус — вона абсолютно самодостатня і навіть ресторанна.
«Соковиті курячі гомілки, хрустке листкове тісто, ніжна начинка з картоплі та грибів! Смакота!» — описує Тетяна Литвинова цей шедевр.
Для приготування візьміть:
Приготування
Спочатку слід відрізати вершечок гомілки та перевірити, чи можна поставити їх у вертикальне положення.
Зачистити шкіру (за бажанням), посолити і поперчити.
Підсмажити гомілки на пательні до напівготовності на середньому вогні.
Дати мʼясу повністю вистигнути.
Пюре зʼєднати з підсмаженими грибами і посолити.
Листкове тісто нарізати на квадрати 14/14 см
По центру поставити маленький клаптик тіста, а на нього — столову ложку пюре з грибами та гомілку. Завернути гомілку в тісто, дотягуючи його до верху. Кістку обгорнути фольгою.
Поставити «мішечки» у високу форму для запікання, нахиляючи до бортика, щоб гомілки стояли рівно.
Запікати при температурі 170 градусів протягом 40 хвилин.
Смачного!
«Це 10 балів з 10 ти! Страва виглядає ресторанно, вишукано, святково! І основне — це дуже дуже смачно», — впевнена кулінарний експерт.
Зверніть увагу також на рецепт рулетів з кабачків та баклажанів з курячим філе — цю страву можна подавати і до святкового столу.