Для консервації потрібно вибирати «правильні» помідори, це стосується і споживання овочів. Деякі сорти взагалі не призначені для консервації або ж навпаки — вживання в сирому вигляді.
Про це пише спеціалізований сайт.
Наприклад, їсти зелені помідори сирими категорично забороняється. У них міститься соланін, який може спричинити отруєння. Зелені помідори, які недозріли, потрібно просто покласти на сонячному місці, щоб вони налилися. Після цього соланін з них зникне, і продукт готовий до вживання.
А для консервації вони цілком придатні.
Категорично не можна їсти і консервувати зелені помідори, на яких немає блиску. Вони містять дуже багато отрути соланіну.
Крім того, для консервації не підходять великі, тріснуті, зіпсовані помідори, а також плоди з великими прожилками всередині.
Закривайте в банки сорт «Сливка», а соуси, пасти, та кетчупи готуйте з великих та м'ясистих сортів.
До речі, при приготуванні кетчупа до томатів добре додавати болгарський перець, буряк і навіть яблука.