Книга рецептів

Соус ткемалі: готуємо неймовірно смачні ласощі на зиму

20:15 — 25 серпня 2023 eye 27641

Ткемалі грузинська назва місцевого різновиду аличі, а також соусу, що виготовляється із неї. Кислувато-пряно-гострий, смачний та ароматний ткемалі подають до яловичини, свинини, баранини, м'яса птиці, страв з картоплі та риби, пояснює кулінарка Катерина Заболотна. До речі, нагадаємо рецепт густого, ароматного кетчупу з кабачків, що ідеально підходить до багатьох страв.

Інгредієнти:

Приготування:

Сливи помити, видалити кісточки. В каструлю влити 1 стакан води, всипати сливи і проварити 10 -15 хв з моменту закипання на помірному вогні. Поки сливи охолоджуються, пора зайнятися приправами.

Кріп, м'яту, перець, базилік, часник дрібно порізати і перетерти блендером. Злити через друшляк сік, який пустили сливи. Чим краще злити, тим густішим буде соус. Сік не виливати, можна приготувати смачний компот. Сливи перетерти блендером і проварити 15 — 20 хвилин, з моменту закипання, на помірному вогні, додати всі приправи і ще варити 10 хвилин. Готовий соус розлити в стерильні банки і закатати стерильними кришками. Зберігати в холодному місці!

Нагадаємо покроковий рецепт маринованих слив на зиму.