В Україні закінчується сезон кавунів — дуже смачної, але, на жаль, сезонної ягоди. Незабаром соковиті зелені плоди пропадуть із магазинних полиць.
Щоб насолоджуватися соковитою червоною м'якоттю будь-якої пори року, багато українців консервують кавуни на зиму. Таку заготовку їдять як закуску або ж додають в салати.
Докладний рецепт її приготування навели автори каналу «Смачно та корисно».
Підготуйте:⠀
Для маринаду:
Приготування
Кавуни помити з содою, порізати шматочками зі шкіркою.⠀
В банки викласти кавун та листя селери, залити окропом, прикрити кришками і залишити на 30 хв.
⠀
Злити воду в каструлю, додати 2 ст л солі, 6 ст л цукру і 2 чайної ложки кислоти (загалом на 4 банки по 2 літра потрібно 4.5 л маринаду).Доводимо до кипіння, заливаємо банки, закручуємо і залишаємо перевернутими на 2 доби (обовʼязково щільно накривши ковдрою).
Нагадаємо, «ФАКТИ» розповідали, як приготувати дієтичний салат з кавуном, томатами та моцарелою.